• De inzet van het energieloket in de vorm van de WoonWijzerWinkel is gecontinueerd. Woningeigenaren hebben advies gekregen om hun woningen duurzamer en transitie gereed te maken voor aardgasvrij wonen. Dit onder andere door de landelijke subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie zijn acties zoals de WoonWijzerBox mogelijk gemaakt. 
  • De ruimtelijke verkenning als ruimtelijk toetsingskader en handleiding voor nieuwe initiatieven van zonneparken in het buitengebied van de gemeente Ridderkerk is vastgesteld. 
  • De inzet van een gebiedsmanager op het bedrijventerrein Donkersloot is gecontinueerd.  Dit begint zijn vruchten af te werpen: een vereniging Duurzaam Donkersloot is in oprichting. Hierin komen ondernemers samen om te investeren in duurzame maatregelen (geplande investering is minimaal EUR 600.000,-). 
  • De middelen voor het beschikbaar stellen van een Duurzaamheidslening voor non-profitorganisaties en inwoners is in 2020 gebruikt. De regeling is succesvol en maakt verduurzaming zichtbaar in de wijken.  We hebben extra middelen beschikbaar gesteld, zodat het aanbieden van de Duurzaamheidslening mogelijk blijft. 
  • Het mobiliteitsplan Ridderkerk is vastgesteld. Hierin staan de ambities en keuzes die Ridderkerk ook in de toekomst duurzaam bereikbaar houdt. Met het plan wordt ingezet op verduurzaming van mobiliteit. Het plan bevat ook een aanpak voor de realisatie van elektrische oplaadpalen. 
  • In opdracht van de Duurzaamheidskring Ridderkerk is het platform Hart voor Klimaatzaken gestart. Onder deze noemer worden ondernemers geënthousiasmeerd voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Dit door bijvoorbeeld de inzet van lokale ambassadeurs. 
  • Het Convenant Klimaatadaptief Bouwen is ondertekend. Hiermee hebben we handvatten tot onze beschikking om zowel klimaatadaptief als natuur-inclusief in onze ambities voor een gezonde en goede leefomgeving te verwezenlijken.